FLOWarica

Objavljeno:

Pumpkin Spice

Danas za vas imam recept. :-) Da, recept. Smijem se sama sebi jer mi je hrana od prvog lockdown-a prešla u drugi plan.

Ušla sam u fazu "kuhat ću, ali za sebe". Još uvijek je tako, ali ovo želim podijeliti s vama jer me oduševilo.

Kada sam u fazi Majke ( prema Crvenom mjesecu) i ovuliram potreba za ugljikohidratima naglo poraste.

Zobene pahuljice me dugo drže sitom, a budući da me u to vrijeme traži i slatko, pun pogodak.

Bundeve. Obožavam ih i jesen i zima su doba kada ih koristim na sve moguće načine. 

Pumpkin Spice Mix uz njih ide tako dobro da ne želim probati nešto drugo. ;-) Riječ je o mješavini cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, korijandera i đumbira. Kupim ju u Harissa Spice Store ili pravim sama.

Kakaov i lješnjakov maslac zaokružili su cijelu priču. Ako želite čokoladu verziju, dodajte žlicu, dvije kakaa u cijelu mješavinu. 

SASTOJCI 

150g sitnih zobenih pahuljica 

500 ml sojinog mlijeka s vanilijom

250g butternut bundeve narazane na manje kockice ( koristim dio bundeve gdje su sjemenke)

1 žličica Pumpkin Spice mixa

20g kakao maslaca

20g lješnjakovog maslaca

POSTUPAK 

Zobene pahuljice stavite u mlijeko i ostavite preko noći ili duže. Meni stoje nekada i dan, dva pa umjesto bundeve dodam voće i blendam. Sve ovo možete napraviti bez zobenih pahuljica pa će boja biti više narančasta i dobit ćete smoothie. ;-)

Zagrijte kakaov i lješnjakov maslac pa dodajte pumpkin spice. Dodajte bundevu narezanu na kockice i poklopljeno na laganoj vatri pecite uz često miješanje 10 minuta.

Ostavite da se ohladi pa umješajte u mlijeko sa zobenim pahuljicama. Blendajte dok bundeva ne oboji cijelu priču. :-)

Možete vratiti u hladnjak i imati obrok tri dana. Ja svaki dan dodam još nešto da promijenim okus. Super izbor je kakao, kava, liker od aronije. Sve to možete i zagrijati pa imati topli obrok. Kako god je vašem srcu i nepcu drago. ;-)

Ako želite dodatni efekt i ljubitelj ste hrskavog kao ja, na tavici prepržite tri žlice zobenih pahuljica i prelijte ih žlicom meda. Ostavite da se ohlade i pospite po kaši. Neobično dobar krokant. ;-)

Želim vam ugodan vikend. 

Prijavite se na newsletter

Web stranica flowcentar.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom.  Više informacija »